tisdag 14 maj 2013

Alliansen satsar som aldrig tidigare på sjukvård och kollektivtrafik
Ja, det måste man nog säga. I en budget på 82 miljarder går 56 till sjukvård och omkring 10 miljarder till kollektivtrafik. Specialistsjuksköterskor får extra lönepåslag, personalbostäder byggs vid sjukhusen allt för att lättare få personal, där just sjuksköterskor är en bristvara. Byggstart av Tvärbanan till Sickla station 2014.

Stora C-framgångar med pendelbåtar från Ekerö, ett projekt med eldrivna fartyg på Stockholms vatten, kanske pendeltrafik från Värmdö om vi driver på. Solenergi byggs på landstingets sjukhus. Halverade taxor i skärgårdstrafiken under lågsäsong är andra C-framgångar.

Och vad säger oppositionen. Den har upphöjt Thomas Östros  eviga svar "För lite och för sent" till sin huvudlinje och kritiserar bristen på vårplatser.

Men det blir både fler vårplatser och utbyggnad av Närsjukhus som Nacka och nya lättakuter
Antalet vårdplatser minskar inte alls. 220 nya vårplatser på akutsjukhusen, 650 på närsjukhusen och 300 på geriatriken, alltså äldresjukvården.

Och notan på Förbifart Stockholm växer från 28 till 45 miljarder innan ens bygget har börjat
Det har jag sagt helat tiden. Ingen har ju räknat med finansieringskostnaden. Det kostar räntor att bygga innan trängselavgifterna kommit in som ska betala bygget. Säg Nej till Förbifarten innan bygget startar...Fel med nya stora motorvägar som alstrar ännu mer biltrafik. Fel för miljön och dyrt, mycket dyrt....Vad kan du inte få i bättre trafik för 45 miljarder....?

För övrigt är jag just på väg till landstingsmöte där en hel del av vad jag skrivit ovan kommer att ventileras....

Inga kommentarer: