onsdag 8 maj 2013

Nigel Lawson, tidigare finansminister i Storbritannien vill också lämna EU. Krav också på folkomröstning om EUropapolitiken redan nästa år.
Det är två nya tunga besked med hårdare krav på Cameron och hårdare tag mot Bryssel.  Nigel Lawson var finansminister under Thatcher och är en allmänt erkänd torypolitiker. Folkomröstningen om EUropapolitiken är lite oklart vad det handlar om men den skulle kunna komma samtidigt som EU-valet om ett år. En ny stark UKIP-framgång som i lokalvalen för några dagar sedan skulle ytterligare driva på återtagande av makt och utträde ur EU. De är dessa frågor som kommer att dominera EU-valet

För att det inte ska råda några oklarheter så är jag inte för att Sverige ska lämna EU. Det har jag inte varit på flera EU-val. Folkomröstningarna om EU och EMU ska respekteras. Vi är med i EU men inte EMU. 
Hur mycket makt och överstatlighet ska EU ha? Vilka frågor kan föras tillbaka från EU till medlemsländerna? Miljö, energi, klimat, uthållighet, jobb och eurokris är frågor som kommer att dominera EU-valet. Och här ska vi vara med i Centern.

Mycket lyckat resultat för Centern i Landstingsbudgeten.
Här kommer några centerframgångar i förhandlingarna med övriga Allianspartier
-Jourläkarbilen kommer till Dig i st f tvärtom
-Satsning på Näraukter som Nacka och lättakuter i anslutning till Akutsjukhusen
-halverad taxa på vintern i sjötrafiken
-10 milj till satsning på elbåtar
- solpaneler på våra sjukhus och vindkraft
- miljövänligare bränsle  i Waxholmsbolaget
- förbättrade färdtjänstresor
-satsning på att anställa funktionshindrade
-bättre cykeltrafik

För övrigt hade vi en trevlig ölafton i går runt Mosebacke torg, jag, Stoffe och Pepe...Lite sent...

Inga kommentarer: