lördag 18 maj 2013

Nej, vi ska inte ha någon "Euroregering"  vi ska ha "mer samarbete - mindre EU-stat"
När det går dåligt på hemmaplan kommer krav på att göra någonting för att lyfta. När det inte går "hemma" får man ta till något annat, utanför....Då kommer sådana förslag som nu från Frankrikes kraftigt kantstötte socialist president Francois Hollande.
-En ekonomisk regering för euroländerna som ska samordna ekonomisk politik och socialpolitik.
-En egen budget för euroländerna
EU ska tidigarelägga satsningar för att minska ungdomsarbetslösheten och EU ska bli en "Energiunion" för att samordna övergången till förnybara energikällor. Knappast trovärdigt med ett land som Frankrike som har 19 kärnkraftverk.

Det är otroligt långtgående förslag i kraftig överstatlig riktning mot en EU-stat
Det är emot Frankrikes hela inställning till EU som alltid har varit emot mer makt till Bryssel, om det inte är Frankrike som styr över den....Tror man att dessa förslag ska kunna trycka undan Tyskland?  Detta kräver ändringar av EU-fördraget och det är inte gjort i en handvändning.

Vi ska ha mer samarbete inte mer EU-stat. Bankerna ska styras av marknadsekonomin inte av EU-pengar om det går snett. Det är en farlig utveckling.

Anna-Karin Hatt ställer höga täckningskrav på mobilföretagen.
Det är alldeles för stora skillnader mellan vad mobilföretagen lovar och vad man kan hålla om mobiltäckning. Nu föreslår regeringen att PTS ska granska bolagen. Utmärkt Anna-Karin.

För övrigt blir det nog lite titt på ishockey och Melodifestival i dag....

Inga kommentarer: