måndag 6 maj 2013

Jobben och regeringsfrågan i centrum, -Löfven-Reinfeldt, precis som de vill ha de, men se upp för Jonas Sjöstedt
Jag såg hela debatten. Löfven- Reinfeldt om jobben och regeringsalternativen var huvudämnet - som båda vill ha. Det stänger i viss mån ute övriga partier, fp,c,kd. Lägre kostnader för företagen att anställa, är en bra vinkling fån Centern och Annie. Lägre arbetsgivaravgift för unga, lägre krogmoms, lägre bolagsskatt - eller högre om man ser till S. Men jag skulle koncentrera mer på hur vi skapar nya jobb inom området miljö, energi,klimat, hållbarhet. En jobbplan för hållbarhet.

Men se upp för Jonas.
Han är skicklig och är nu ensam om nej till vinster i välfärden,där han har svenska folket med sig.
Men nu kommer kritiken i Mp i dag i brannpunkt@svd,se. Tiotalet tunga Mp-företrädare ute i landet vill säga Nej till vinster... Hård press på Löfven....och Alliansen måste visa hur kontrollen ska ske.

Och Joschka Fischer driver på för sin EU-stat dn.se/kolumnen
Jag vet inte hur många artiklar JF har skrivit i DN på samma tema. Mer union, mer EU-stat. Nu skriver han att priset för att EMU ska räddas är bankunion, finansiell union(skatter) och politisk union (stat). Har du hört det förut.....Antingen kommer krisen att "tillintetgöra EU eller leda till en politisk union..."

För övrigt var Hanna och Sara här i går och vi gungade och gungade och gungaa....fortare farfar, fortare, fa,,,I kväll ska jag vara barnvakt. Micke och Åsa ska på föräldramöte. Sonja är fortfarande i Amerika med systrarna.


Inga kommentarer: