söndag 12 maj 2013

Orolig valrörelse i Pakistan - USA- fientlighet och kärnvapen kan oroa världsfreden
Nawaz Sharif ledare för partiet PML-N har utropat sig som segrare men saknar av allt att döma egen majoritet. Då kan det bli en koalition med partiet PTI som leds av cricket-legenden Imran Khan som gjort ett mycket framgångsrikt val. Khan har krävt att Pakistan ska bryta allt samarbete med USA.
USA:s jakt på terrorister och talibaner har ofta haft Pakistan som mål och de hårt kritiserade drönarattackerna har dödat många civila, kvinnor och barn. Kritiken mot USA ökar och kärnvapnen finns där... Valet kan leda till ökad oro i världen. Det är ett stort land med 180 miljoner invånare.
Terrorism ska bekämpas, men drönare som urskiljningslöst dödar civila måste stoppas....USA måste göra en omvärdering.

Helg och lite stiltje i debatten men Mp kan totalt förändra det politiska landskapet i Sverige med sin starka mittenposition
Ett samarbeta S-MP kommer allt närmare. Inte högt och inte med gemensamma valmanifest som sist som tvingar in vänstern. Utan lite lågmält och utan brådska. Ett samarbete där Mp stödjer S-kandidaten Löfven som statsminister blir hårt för Vänstern och Jonas Sjöstedt. Då har V inget att välja på annat än att bli stödparti till S-Mp regeringen. 

Men Mp har lämnat dörren öppen till andra blocköverskridande lösningar som M-Fp-Mp
och det skulle bli ett hårt slag för två andra partier C och Kd. Det är mindre troligt och politiskt mycket svårare. Man får göra som Hedlund sa när Centern samarbetade med S, lägga alla partiskiljande frågor i malpåse. Det är bara det att det blir ganska många; kärnkraften, Nato, EU och euron, Förbifart Stockholm, Österleden...

För övrigt blir det nog en liten tur till Djurönäset i dag med en måltid i solen mot havet...

Inga kommentarer: