tisdag 28 maj 2013

Pressmeddelande 2013-05-28
Hans Lindqvist ( C )
070/5485819

-Jag ställer upp i EU-valet för Mer samarbete - Nej till EU-stat

Det säger Hans Lindqvist ( C ), tidigare EU-parlamentariker, nu kommunfullmäktig i Värmdö och vice gruppledare i Stockholms läns landsting.

Under tiden 22-25 maj nästa år är det EU-val i alla medlemsländer. I Sverige är det val om ett år, den 25 maj.
-EU-valet kommer att bli både annorlunda och viktigare än tidigare, säger Hans Lindqvist.
- Annorlunda för att EU- och eurokritiken nu dominerar debatten i Europa. Viktigare för att EU-valet i maj blir en ingång till riksdags-, landstings- och kommunvalen i september. Ett dåligt EU-val blir en dålig start på valrörelsen. Ett bra EU-val kan bli ett lyft.

Kritiken mot EU och den misslyckade euron är hård. Finanskrisen med hårda besparingar, sänkta löner och pensioner och en arbetslöshet i krisländer som Grekland, Spanien, Portugal och Italien på 20- 25 procent och upp till 50 procent för ungdomar har delat Europa i Nord och Syd.
- Det har ökat framväxten av EU-kritiska partier i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Grekland, Danmark, Finland, Sverige...Det har ökat kritiken mot invandring och minskat sammanhållningen i Europa, precis tvärtom mot vad EU och euron skulle skapa.
-Vi EU- och eurokritiker fick rätt - men det är inget att nu vara glad för.

EU har gått alltmer mot överstatlighet, ökad byråkrati och minskad demokrati. Finanspakt, bankunion och politisk union är nu verklighet. Byråkratmakten växer och demokratin krymper när Tyskland och Frankrike gör upp om hårda sparkrav som drabbar vanligt folk och friar banker och finansfolk.

-Jag ställer upp i EU-valet för att stärka Centerpartiet. Jag har, som konstruktiv EU-kritiker, starkt stöd bland många människor som liksom jag varnat och oroats för denna utveckling.
-Jag ställer upp i EU-valet för att stärka Centerpartiets krav på "Ett smalare men vassare EU". -Jag står för Mer Samarbete - Nej till EU-stat

För övrigt är Sonja med tjejerna Titti, Lena, Tina...och äter middag någonstans, tror hon sa Grisslinge..


Inga kommentarer: