lördag 11 maj 2013

Onödigt uttalande av Carl Bildt om att Rysslands flygövning inte skulle vara riktad mot Sverige
Det är ovanligt att Carl Bildt gör oproffsiga uttalanden. Men uttalandet om att Rysslands flygövning inte skulle var riktad mot Sverige var både onödigt och oproffsigt. Han kan kan rätt. Hans kanske tom sitter inne med sådana uppgifter, men det spelar ingen roll. Ett sådant uttalande är dumt. Det spelar heller ingen roll om övningen var riktad mot Sverige. Bara det att den genomfördes nära svensk territorialgräns är en provokation. Självklart ska Sverige då reagera oavsett vilka syften Ryssland hade med flygningen.
Carl Bildt ska träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov nästa vecka. Säger han detta för att dämpa den svenska kritiken mot övningen. Carl Bildt bör ta upp frågan och kräva ett svar.

Ogenomtänkt, olyckligt och pinsamt beslut på CUF-stämman att legalisera narkotikadrogen cannabis
Det är den  snälla diplomatiska beskrivningen av detta hjärnsläpp. Tragiskt eller komiskt, skrev jag på FB i går. Eller kanske tragikomiskt. Hållbart är det i varje fall inte.
Cannabis är en drog som snabbt skapar beroende och leder till andra droger. Den är också mycket farlig. Att legalisera cannabis är ett hot mot ungdomen och hela samhället. Jag känner inte igen det ungdomsförbund jag högaktat i femtio år. Att legalisera cannabis visar bara hur tragiskt långt ner i det nyliberala träsket vissa personer hamnat. Men flera tar avstånd....

Och vad tror de som drivit fram detta beslut att det får för följder för Centerpartiet? Kan man få minus 3,3 procent....?

För övrigt blir det i dag lite trädgårdsarbete med häckar,frön, gräsmattor....och lite vitsippor i skogen

Inga kommentarer: