fredag 24 maj 2013

Fridolin gör allt för att bli vice statsminister....- mot partiets ideologi...Vad säger kongressen?
Det är den intressantaste frågan inför Mp:s kongress i helgen. I går skrev förra språkröret Birger Schlaug en arg artikel om Miljöpartiets högervridning sedan han lämnade uppdraget som språkrör. En bitter fd partiledare.... Ja, lite så är det nog. Men det finns definitivt en sanning bakom kritiken. Höger-eller mittensvängen inleddes med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson  när 35-timmarsvecka, friår och grön skatteväxling försvann inför valet 2010. Nu accepterar Fridolin och Romsson också vinster i välfärden.

"Det gäller att se längre än till snabba opinionsframgångar", skriver Schlaug
i gårdagens aftonbladet.se/debatt.. Värden väger tyngre än pengar, miljön tyngre än tillväxten och människornas värdighet tyngre än vinster. Bra sagt. men om man vill bli minister och regera så....

Den stora frågan på Mp-kongressen blir 30-timmarsveckan
Det är en riktig tanke. Att livet är viktigare än tillväxten. Men det är för fyrkantigt. Livsbalans är ett mycket bättre sätt att nå både ett innehållsrikt liv, fler jobb och en bättre miljö. Livsbalans innebär rätten att arbeta så mycket och så lite man vill under olika skeden i livet och att vi anpassar arbetsrätten därefter. Det är en av mina motioner till centerstämman i Karlstad,

Borg-Lööf skriver i svd.se/ brannpunkt i går att Världsbanken ska "syna" det svenska företagsklimatet - och också komma med förslag till hur det kan bli bättre.
Friskt vågat - hälften vunnet. Ett bra initiativ.

För övrigt ska jag nu in till centerns "bod" på Skärgårdsmässan på Djurgården. Alltid roligt att träffa en massa folk, ofta många som man inte ser så ofta.

Inga kommentarer: