söndag 20 oktober 2013

Akta så att inte glorian på Carl Bild åker på sned
Det är lite många historier  nu runt Carl Bildt. Den senaste är  nog den allvarligaste. Han har en otrolig förmåga att låta kritiken rinna av, men det går inte hur många gånger som helst. Nu är det 2 miljarder som UD själv granskat och hårt kritiserat hur de förmedlats till sin uppgift,. "Den inre effektiviteten är låg", står det i rapporten. Carl Bildt angriper budbäraren. Det håller inte när sex biståndsorganisationer och oppositionsföreträdare kritiserat hanteringen av pengarna. UD bör fråntas uppgiften och den bör läggas på SIDA - som Gunilla Carlsson så hårt kritiserat....Oj, Det måste svida och det gör det också för Bildt vill inte ändra på något.
Hur var det nu med ordning och reda på finanserna? Det måste väl gälla alla pengar. Alliansen och moderaterna har inte råd att se Bildts gloria trilla på sned.

Förståndigt att ta bort RUT-avdraget för läxhjälp - den hjälpen var lätt att kritisera
Nu har M-stämman i stället sagt att "alla skolor som ger läxor ska också ha läxhjälp". Det är något helt annat och bra. Moderaterna ska också "se över" vilka möjligheter det finns att överklaga betyg. Ett bra förslag men som innehåller risker för både rättssäkerhet och ökad administration.

För övrigt ska jag nu spela tennis, men det krockar med finalen i dubbel med Björkman/ Lindstedt och då får Micke och jag spela en timme tidigare...ute. Och Hanna och Sara är redan här.

Inga kommentarer: