fredag 18 oktober 2013

Ja, så här kan det också bli. Glömde att lägg in gårdagens blogg när telefonen började ringa. Men hör kommer den

Tysklands förfärade stater: Tyskland har tagit över EU.

Det räcker med ett telefonsamtal från Angela Merkel för att få det ena EU-landet efter det andra att ändra uppfattning i Tysklands riktning. Beroendet av Tyskland har blivit så stort att bara ett Tyskt hot kan räcka för att göra som Tyskland vill.

Tyskland stoppade hårdare miljöregler på stora bilar som Mercedes och BMW.
I juni kom EUparlamentet och de 28 EUregeringarna överens om hårdare krav på utsläpp med max 95 gram koldioxid på stora bilar som Mercedes och BMW. Det skulle slagit hårt mot den tyska bilindustrin inför det tyska valet. Merkel ringde runt och det irländska ordförandeskapet ändrade sig och tog bort förslaget. Det samma gjorde Litauen som tog över som ordförandeland efter Irland, mot att BMW lät Litauens regering låna 180 bilar gratis under sitt  EU-ordförandeskap. Portugal fick bättre lånevillkor om dom...

Helt otroligt. Politisk korruption, mutor och många länders  beroende av Tyskland har skapat ett tyskt EU. Eller, eurokrisen har stärkt ett tyskt EUropa.

Moderaterna slutar skattesänka och satsar på Välfärden. Oppositionen får ändra taktik
Det ser ut som ett smart drag. Inga nya jobbskatteavdrag. Nu satsar vi på skola och välfärd, säger M.  S:s hela valupplägg om ett Sverige i kris måste ändras. S har ju gått med på allt och nu har man inget at kritisera i framtiden. Är det Schlingman?

Bra av Annie med den bruna råsopen mot Sd

För övrigt åker jag nu in till lite personliga möten med banken och sedan trafikgrupp och landstingsgrupp i kväll.

Inga kommentarer: