fredag 18 oktober 2013

Amerika i sista stund: Obama vann den ur ett större perspektiv tragiska striden om budgeten och skuldtaket, men för hur länge...?
Det är den enkla sammanfattningen av USA-kriget mellan demokraterna och republikanerna. Staten och de anställda där får sina löner och skuldtaket höjs. Detta gäller till i februari. En kongresskommitte ska ta fram en budgetplan för tio år, men....En vinst år rätt håll, men ingen seger att jubla åt...

Moderternas kovändning vrider valrörelsen till mycket mer om välfärd, vardag, livskvalite och livsbalans.
Inga fler löften om skattesänkningar i valrörelsen från Nya Moderaterna. Det kräver ett helt nytt valupplägg från socialdemokraterna som hade "välfärd i stället för skattesänkningar"som det glasklara valtemat. Visst blir det jobb, och visst blir det om arbetslöshet men det blir mycket mer om hur vardagen ser ut, i skolan, på äldreboendet, när vi blir sjuka och balansen mellan arbete och annat vi tycker är viktigt. Om livet alltså.

Och det kommer inte att gå att bara tala om småföretag...
Det är det kanske ingen som gör heller men för oss i centern är det nödvändigt att bredda oss. Vad vet väljarna om centerns skolpolitik, omsorgspolitik, vård, äldre...
Men det ger oss också utrymme för landsbygd, miljö, infrastruktur, hållbarhet där vi vet att vi har förtroende och där vi naturligtvis ska  prioritera.

Nu åker jag till kommunhuset och i kväll blir det Stockholm Open på kungliga tennishallen. Varje år sedan starten 1967...nästan.

Inga kommentarer: