tisdag 15 oktober 2013

Centern ökar och det har vi gjort rätt för; positiv stämma, landsbygd, miljö, migration, kemikalier, och nu ursprungsmärkning av kött
Det är roligt att se att vi nu ökar i Centern  och det ordentligt i AB United Minds opinionsmätning med hela 2,5 procent till 5,9. Moderaterna minskar kraftigt och s ökar men inte så särskilt mycket. Stämman betyder nog mer för oss internt i partiet än för väljare som får en fråga i telefonen. Men underskatta inte en positiv stämning inåt som smittar av sig utåt.

Miljöprogrammet och frågan om kemikalier har varit positiva inslag.
Landsbygden har fått utrymme i nästan varje sammanhang där våra främsta företrädare medverkat och utmaningen av S med debatter är en fullträff som vi ska fullfölja. Solidaritet och medmänsklighet leder vårt migrationspolitik där förslag om asylcenter utomlands och resevisum eller motsarvande på ambassaderna utomlands mötts positivt och nu tagits upp i EU.

Lena Ek har gjort bra insatser mot kemikalier i vardagslivet
och nu senast idag ställt högre krav på utsläpp av partiklar när tyska företrädare i stället vill gynna bilindustrin.

Eskil Erlandssons helomvändning av ursprungsmärkning av kött  och andra livsmedelsprodukter
är centern när vi är som bäst på vår hemmaplan.
Fortsätt med sånt som vi är bra på och där folk känner igen centern. Lite mer om livsbalansen i vardagen och om frågor kring välfärden som skola, sjukvård och äldrefrågor. Slåss för glesbygds- och skärgårdsskolorna och inget förstatligande av sjukvården.
För övrigt ska jag nu in till Stadshuset på medborgardialogen med  bl.a kommissionären Viviane Reding.Inga kommentarer: