fredag 4 oktober 2013

Är det något EU ska syssla med så är det att rädda liv. Gör om flyktingpolitiken. Ställ krav på medlemsländerna. Öppna för asyl på ambassaderna i utlandet.
Man blir bedrövad när olycka efter olycka inträffar med flyktingar som drivs i händerna på flyktingsmugglare.
Först tar smugglarna betalt, massor med pengar. Sedan får de åka, alldeles för många i farliga och osäkra båtar över Medelhavet där man riskerar sina liv och många dör.

Flykingkommissionärer Cecilia Malmström säger att det saknas politisk vilja. Sverige och Norden kan ta ett gemensamt initiativ
Det måste kunna gå att ansöka om asyl utanför EU. Det måste gå att upprätta asylcenter i flyktingarnas hemländer. Asyl måste gå att söka på medlemsländernas ambassader i de länder där flyktingarna kommer ifrån. Gör någon Reinfeldt. Eller, varför inte ett gemensamt initiativ från centern och folkpartiet....?

Både S och V verkar har bestämt sig. Det blir inget regeringssamarbete s-mp-v vid en valseger för oppositionen
Det är bara att titta på vänsterns budgetförslag., där det inte stämmer överens med s. Det är på varje politikområde; höjd skatt från 30 000, höjt tak på a-kassan, höjd bolagsskatt, höjd krogmoms, slopat rutavdrag, dubbelt så mycket som s till sjukvården,, dubbelt så mycket som s till skolan, 9 miljarder mer till järnvägar, höjd koldioxidskatt, 3 mdr mer till bistånd....
Nu är det klart. S och Mp är regeringsalternativet. Inget annat. Men v  kan gå fram...
För övrigt åker jag nu in och pratar om polissamarbete kring det ökade drogmissbruket i Värmdö

Inga kommentarer: