fredag 25 oktober 2013

Imponerande engagemang och kunskap om modern miljövänlig transportteknik på Spårbilskonferensen i Washington
Det är inte bara spårbilar. Det är ett imponerande engagemang och kunnande om vilket samhälle vi vill planera för i framtiden. Det handlar mest om just detta. Vi måste planera samhället utifrån att minska transporterna med arbete-bostad-handel-fritid nära varandra. Flera talare hade centerns lokalsamhälle i ryggraden och för framtiden.

Och det var inte bara spårbilar
Det handlade om ATN. Automatic Transit Networks, det handlade om GTS, General Transit Networks, om PRT, Public Transit Networs, om logistics, social planning,, driverless cars, klimat, energi, miljö, uthållighet, jobb, export. Ja,hur vi skapar ett bra samhälle nu och för framtiden.

Där var talare från England, Italien, Japan, Mexico... 10-15 universitet och forskningscentra i USA och 20 deltagare från Sverige och KOMPASS
Bosse Andersson från Sigtuna, drivande kommunalråd som kommit långt med ett samarbete med Arlanda flygplats, Gösta Norén från Upplands Väsby som nu tar fram en spårbilsstudie, Fredrik Saweståhl,Tyresö, Christer Lindvall, Umeå, båda med i KOMPASS styrelsen, Innovatum, Trafikverket, GTS, Staffan Bergsström Sundbyberg, Håkan Jansson, näringsdepartementet, Ingmar Andreasson, LogistikCentrum, och inte minst Christer Lindström och Magnus Hunhammar från IST som arrangerat och hållit i konferensen tillsammans med de amerikanska värdarna.

Spårbilen kommer
För övrigt är det nu frukostdags och konferensen går in på den avslutande dag tre

Inga kommentarer: