onsdag 2 oktober 2013

Värmdöcentern ställer sig i huvudsak bakom koalitionens förslag till budget för 2014
I dag har vi heldag i Gustavsbergsteatern med  kf-möte om budgeten för 2014. Värmdö ligger bland de högsta i länet i kommunalskatt och det måste vi försöka få ner. Värmdöcentern stödjer därför i huvudsak Koalitionens budget. Vi vill spara 10.0 miljoner extra på administration.

10.0 milj i besparingar på administrationen satsar vi på skolan särskilt skärgårdsskolorna och sänkt skatt med 17 öre.

Vi vill bygga bostäder för ungdomar på vatten genom pråmar och båtar som föreslås byggas av arbetslösa ungdomar.Vi vill erbjuda näringsriktig, ekologisk och närproducerad mat i förskola, skola och omsorg. Vi vill stimulera villa-och fastighetsägare att investera i förnybar energi som solpaneler genom sänkta byggavgifter. Fler och bättre cykelparkeringar.
Kommunstyrelsen ska verka för nej till broavgifter på den nya Skurubron, ja till Slussen Plan B och nej till bussterminal i Katarinaberget. Vi vill satsa på miljövänliga, gärna eldrivna pendelbåtar från Värmdö till Slussen genom krav på landstinget.
Minskat antal  avhopp från gymnasiet, en plan för fler arbetsplatser i Värmdö för minskad pendling och en strategi ökad andel kollektivresenärer är andra av våra förslag.

Och Kyrkskolan och skärgårdsskolorna ska vara kvar och utvecklas
För övrigt åker jag nu in till kf-mötet. Inga problem att få dagen och kvällen och... att gå alltså

Inga kommentarer: