fredag 11 oktober 2013

Sjukvården blir en stor fråga i valrörelsen med eller utan vinster
Vinster i vården är huvudtemat för vänstern i vården. Jonas Sjöstedt vet att det också är en fråga som berör många långt utanför vänstern. Socialdemokraterna ligger närmast och kommer att bli hårt angripna av vänstern och tvinga försvara sig. Alla möjliga åtgärder som stärker de offentligas granskning, kontroll och uppföljning kommer att föreslås men vinsterna blir kvar. På den arenan ska också övriga partier befinna sig.

Göran Hägglund har tillfört en ny dimension med sitt prat om att avskaffa landstingen
Jag skriver prat, för det verkar mer vara ett hugskott än ett genomtänkt förslag. Man hade nog väntat sig lite mer än bara denna enda mening. Ska det bli som i Norge där akut- och universitetssjukhusen överförs till staten och primärvården och husläkarna blir kvar kommunalt och regionalt, eller....?
Vad svaret än blir så är sjukvården kärnan i välfärden och Centerpartiet måste ha ett svar på långa väntetider, brist på vårdplatser och sjuksköterskor.

Detta diskuterar vi nu i på Centerns fortsatta möte på landstingshuset med med landstingspolitiker från hela landet.
För övrigt är det just vår vice partiledare Anders W Jonsson som inleder dagens möte med  just de frågorna - vården och omsorgen, eller välfärden i valrörelsen och i framtidens Sverige. Nu cyklar jag till Hemmesta vägskäl.

Inga kommentarer: