måndag 24 mars 2014

Alliansen tar nya initiativ i Skolan: Betyg från 4.an, bort med utvecklingsplaner med skriftliga omdömen, extern rättning av nationella prov - bra men..är det inte lugn och rom som...
Varför skrotar Alliansen egna tidigare förslag, som utvecklingsplaner med skriftliga omdömen? Det ger inget förtroende. Snarare en bekräftelse på att administrationen för lärarna har ökat under Alliansregeringen och att man nu backar. Detsamma gäller att nationella prov ska rättas externt, så minskar administrationen för lärarna. Nu kommer man på det....Ger det förtroende?
Och ständigt nya förslag. Är det inte lugn och ro skolan behöver? Att få utvärdera den hög av förslag som Björklund redan levererat.

Lite ryggmärgsreflexer ett knappt halvår före valet - Välfärden blir valets huvudfråga.
Sjukvård, skola, välfärd, vinster. Där har vi huvudtemat i valrörelsen. Hälsans förskola kommer att sitta i hela valrörelsen. Knäckebröd och vatten till barnen i en vinstdriven förskola - som dessutom heter Hälsans försk..
Det håller på att svänga i opinionen. Bort med vinster välfärden, stopp för privatiseringar. Alliansen måste bemöta kritiken. Nu är det tyst och det rödgröna blocket vinner. Sjukvården, kritiken om bristen på vårdplatser,  förlossningsvården, saknar barnmorskor, får åka till andra sjukhus.

Men statsminister Reinfeldt har stort förtroende
och det räcker en bit 57,2 för Reinfeldt mot 42,8 för Löfven, är senaste budt i en skop-mätning i dag. Men räcker det för Alliansseger? Borgs förtroende har minskat. Att nu kasta om till höjda skatter och dra ner på studiebidragen som Reinfeldt fick justera...
EU-valet måste gå bra för Centern och Allianspartierna, annars blir det för mycket uppförsbacke i september. En konstruktiv EU-kritik av bankunion, överstatlighet och mer EU-makt, och en kraftig satsning på klimat, energi och miljö kan vända. Där har centern bollen.
För övrigt blir det lite kf-handlingar i dag, några dagsmöten, telefonmöten och i kväll konstituerande kretsmöte med Värmdöcentern.

Inga kommentarer: