fredag 28 mars 2014

Tragisk utveckling i Turkiet - diktaturfasoner och kraftigt försämrad öppenhet och demokrati av Erdogan
Jag hyllade Erdogan långt efter det att han tillträdde som premiärminister 2003. Han öppnade dialogen med kurderna, han stärkte det kurdisk språket, han satte stopp för militärens mycket höga inflytande i Turkiet.
Men sedan några år har han havererat. Korruptionen är omfattande och kulminerade i december när en stor korruptionshärva uppdagades .Mängder med nära medarbetare till Erdogan anklagades för korruption med miljarder i påsen, inklusive Erdogans son.

Nu tror Erdogan att han kan stoppa explosionen genom att stoppa sociala medier
som Facebook och Twitter.I går släckte Erdogan ner också Yuotube. Han har sparkat ett par hundra åklagare som inte passade honom efter korruptionshärvan. Erdogan närmar sig snarare Putin än EU skriver dn.se/ledare fyndigt i dag.

Slutsats. Med Erdogan blir det inget turkiskt medlemskap i EU på många år.
Stora fråga: Hur går det i de turkiska lokalvalen i morgon? Jag tror Erdogan har gjort sitt om turkarna ser till verkligheten.

Maud drar ner sig själv men också Centern och Annie har inte förbättrat läget med försvar för Maud och olycksaliga påhopp på Göran Persson och andra.
Otroligt oproffsigt, omoraliskt och oklokt av Maud. Som bara späddes på av ett lika oproffsigt, oriktigt och ogenomtänkt agerande från Annie. Det drabbar dom men det drabbar Centern mest. Det har vi inte råd med.
För övrigt är jag nöjd med debatten i går på landstinget med pensionärsorganisationerna PRO och SPF, inte med med centerns förslag om gratis kollektivtrafik för studenter och pensionärer under lågtrafik.
  

Inga kommentarer: