söndag 2 mars 2014

Oerhört allvarligt på Krim i Ukraina och i Ryssland: stor mobilisering i Ukraina och ryska trupper intar Ukrainska befästningar på Krim.
Det var detta som inte fick hända. Putins militära ingripande har skapat ett krisläge eller krigsläge. Putin påstår att han ska skydda ryska medborgare både på Krim och i Ukraina. Något sådant hot finns inte. Det handlar om grova brott mot folkrätten och en tragisk utveckling som vi inte vet hur den slutar. Ukraina begär nu stöd frän EU, Nato, Storbritannien och det kan innebära ytterligare upptrappning. Putin är ansvarig för det som nu händer.
Ni gäller det att i varje läge undvika eskalering och använda alla tillgängliga diplomatiska medel. Vi borde få ett uttalande från statsministern innan utrikesminister Bildt åker till Bryssel i morgon.

Och här sitter vi och in lugn och ro tittar på Vasaloppet. Och det var långa stunder av lugn med två åkare som låg långt före och båda såg ut som segrare men till slut blev omåkta
Jag känner för båda två, både Bjerke och inte minst Laugeland som både försökte och skapade en otrolig spänning i Vasaloppet. Dahl ska ha en eloge för sin fantastiska spurt och även Brink som kom trea. Bra gjort och roligt för oss som ser på.
Nu åker jag till tennishallen och spelar med Stoffe. Micke har vi kollat på nätet och han ska komma in på 6.17 säger han där. Vackert, mer än en timme bättre än min bästa tid...fan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Västs politiker, EU, Nato mfl säger att Ryssland skall dra sig tillbaka till "barackerna" med sina soldater på Krim. Alltså följa de avtal som finns kring dylika händelser. Men är det inte en dubbelmoral från vår sida? Vi har ju stött en opposition i Ukraina som störtat en folkvald regim! Är inte det lika illa som det Ryssland gör? Vi vet ju inte vilket folkligt stöd oppositionen har i hela landet. Det vi sett på Kiev:s torg är knappast samma sak som vad folket i helhet tycker.

Kan du svara på det?