torsdag 6 mars 2014

Putin bryr sig inte om sanktioner? Det gör han visst det när hans närmaste korrupta oligarker upptäcker att deras tillgångar är låsta utomlands och det inre trycket mot Putin ökar
Just  nu vill Putin framstå som segrare. Han har invaderat ett annat lands territorium och med vapenhot erövrat Krim. Hans propagandaapparat har lurat i folk att det var nazister och fascister som dödade folk på Majdan i Kiev och drev bort Janukovytj. Jag lovar. Det kommer snart fram fakta. Redan nu hörde jag att en kvinna från stats-tv:n har fått nog och hoppar av...Bara början. En fråga till mig själv? Har Putin lyckats stänga av internet i hela Ryssland?.

Artikeln nedan sändes till främst C-press i går
Centern i EU-valet
Mer samarbete – mindre EU-stat
Valet till Europaparlamentet den 25 maj kommer att vara annorlunda och viktigare än tidigare val. Annorlunda eftersom EU- och eurokritiken nu dominerar debatten runt om i EU. Viktigare, inte minst för Centerpartiet, eftersom  ett bra resultat i maj kan medverka till ett lyft i september, ett dåligt resultat blir en uppförsbacke. EU ska bli smalare men vassare. Vi ska göra ett bra val.

Kräv formellt undantag från euron
Kritiken mot EU och den misslyckade eurovalutan är närmast brutal. Finanskrisen har inneburit besparingar, sänkta löner och pensioner, som har slagit hårt mot välfärd, småföretag och människor i eurozonen. Samtidigt har bankerna tillförts enorma summor genom påtryckningar från den så kallade trojkan, EU-kommissionen, ECB och IMF. I länder som Grekland, Spanien, Portugal och Italien ligger arbetslösheten på 20-25 procent och för ungdomar upp mot 50 procent eller 55 miljoner  utan jobb. Euron har delat Europa i Nord och Syd. ”cohesion”, sammanhållning, blev i stället ”division”, splittring.

Denna utveckling har skapat en grogrund för främlingsfientliga partier tvärtemot vad euron skulle skapa. Idag finns högerpopulistiska och högerextrema partier  i västeuropeiska länder som Storbritannien, Frankrike, Italien, Grekland, Finland, Danmark, Tyskland och Sverige.

Centerpartiet måste tala om konsekvenserna av valutaunionen. Vi sa nej till euron inför den svenska folkomröstningen 2003. Idag ser vi att vi fick rätt och det måste vi peka på inför valet i maj.  Kräv ett formellt undantag från euron för Sverige – som Danmark och Storbritannien har – och ta upp detta i kommande omförhandling av EU:s fördrag. Vi ska också säga nej till den ”euroregering”  och den "politiska union" som kommissionsordföranden José Manuel Barroso och vice kommissionsordförande Vivianne Reding förespråkar.

Sverige ska inte bli en delstat i ett framväxande Europas förenta stater.
Hans Lindqvist (C)
Tidigare EU-parlamentariker och nu ankare på Centerpartiets lista i EU-valet
 För övrigt vill jag efter att ha fått lite frågor tala om att jag ställer upp också på kf-listan men har meddelat att jag inte vill stå på valbar plats.

Inga kommentarer: