söndag 23 mars 2014

Bra att USA och EU samarbetar mot Ryssland
Det är  en stark Allians när USA och EU samarbetar om sanktioner mot Ryssland. Obama kommer till Europa på onsdag med början i Haag och sedan Bryssel. En uteslutning av Ryssland i G7 är ett tydlig besked. Eller ännu bättre, att G7 sammanträder men Ryssland bjuds inte in. Det ger ett förhandlingsläge.
Men övriga inbokade frågor om att förhindra för terrorister att komma åt anrikat uran och klimatförhandlingarna och frihandelsavtalet EU-USA får inte glömmas bort.

En utmärkt artikel av Johan Linnander i Svd i dag svd.se/brannpunkt om den ökade centraliseringen i samhället - tråkigt att Johan inte ställer upp på nytt i riksdagsvalet.
Det är en alldeles för bra artikel för att inte följas upp av Centern i valet. Centraliseringen har ökat i samhället samtidigt som centerterpartiet som verkar för decentralisering har tappat mark.Snabba media inslad med korta inlästa svar gynnas av dagens media medan långsiktigt arbete ute i lokalsamhället  där diskussioner för med företag, skolor, sjukhus och civilsamhället inte anses lika intressant. Skolans problem löses inte med centralisering och förstatligande, tar han som exempel. Besluten kommer bara längre och längre från människorna.
Du behövs Johan.

Naturskyddsföreningen, SNV, tänker som Centern om kärnkraften
I en rapport skriver SNF att kärnkraftsförespråkarna  säger att en avveckling av kärnkraften skulle leda till mer fossilenergi, Nej, tvärtom, regeringens satsning förnybart visar att det går och att en avveckling av kärnkraften skulle leda till mer förnybart om den utvecklingen fortsätter.
För övrigt blev det inte skidor i dag utan tennis med Micke och sedan har Sara och Hanna varit och målat hos oss på eftermiddagen, och nu lämnar vi lekparken.


Inga kommentarer: