lördag 8 mars 2014

En inspirerande inspirationsdag med C-kandidaterna till EU-parlamentet men Centern måste sätta mer klor i både smalare och vassare om vi ska nå ut i valrörelsen. EU-valrörelsen blir mycket mer EU-kritisk i hela EU än tidigare. Centern måste lyfta fram katastrofen med euron.
Det var också vad jag sa i diskussionerna i går. Euron har havererat precis som vi varnade för i folkomröstningen  2003. Centern var det enda borgerliga parti som röstade Nej, och vann med en kraftig Nej seger med så där 54-47 för Nej-sidan, trots enorma resurser och pengar på Ja-sidan.

Centerns krav nu bör vara ett formellt undantag från euron
i en ny förhandling med EU, precis som Danmark och Storbritannien har. Carl B Hamilton och alla euro-kramare i Folkpartiet  skulle kasta sig över oss men där vi har 80-90 procent av svenska folket med oss.Vilket lyft vi skulle få i debatten.... vilken möjlighet...

Det skulle också bli inledningen till en uppgång för Centern från den farligt låga siffran 3,6 procent i den senaste opinionsmätningen.

Livsbalans är en annan fråga Centern bör driva: I dag kan vi läsa i  dn.se/debatt ett förslag om "Basinkomst" eller medborgarlön som det kallades tidigare och som Mp drev och driver...med viss återhållsamhet Alla människor skulle få en baslön, oklart från var, och vi skulle kraftigt minska arbetstiden så alla fick jobb. Mänskliga tankar men orealistiska.
Livsbalans är  både bättre och realistiskt. Att arbeta mycket eller lite under olika perioder i livet för att skapa livsbalans med barn, familj, fritid. Inga 8-timmarsdagar eller heltid för alla. Valfrihet, där var och en bestämmer själv under hela livscykeln hur mycket och hur lite och hur länge...Centern har chansen. Jag ställer gärna upp och hjälper till. Börja med att läsa min motion till C-stämman...
För övrigt åker Sonja och jag nu till Ninas 50-årskalas i Gävle. Nu blir det fest...


Inga kommentarer: