söndag 16 mars 2014

Sd kritiserar Löfven för feghet- vill inte möta Sd i debatter, men Sd gör en enorm satsning i EU-valet med 15 miljoner i valbudget. Se upp har jag sagt förut och säger igen.
Sd har förstått sambandet mellan EU-valet och valen i september. Nu satsar man 15 miljoner bara på EU-valet. Det är bara några miljoner färre än moderaterna...Risken är att den allmänna främlingsfientliga partifloran i EU kommer att gynna Sd, helt oavsett vilken grupp de säger sig vilja tillhöra.
Sd kritiken av Löfven för att han inte vågar möta Jimmy Åkesson i en debatt är ett försök att ta S-röster både i EU-valet och i septembervalen. Det kan lyckas.

Tycker Centern bör ta upp debatten med Sd om invandringen...
som enligt all forskning är en tillgång och inte en kostnad för invandrarlandet. Låt inte Marit Paulsen bli ensam på den scenen.

...och med Fi om romernas situation
Vi har ansvar för detta både i Sverige och i EU. Rumänien måste följa det avtal landet slutit med EU om att ta ansvar för sina invånare och Sverige ska ställ upp humanitärt för folk som svälter men ta direktkontakt med Rumänska myndigheter och ställa självklara krav på dem. Vi ska självklart visa humanitet och medmänsklighet och stödja romerna både i Sverige och med krav på EU och Rumänien. Fi har Soraya Post, själv med romsk bakgrund, på först plats i EU-valet. Vi ska visa att vi är det mesta invandrar-och flyktingvänliga partiet.

Roligt att vi nu går upp ordentligt i SvD/Sifo
Främlingsfientligheten och den växande fascismen i EUropa måste mötas och bemötas. Euron har skapat arbetslöshet, fattigdom och utslagning. Det ska vi tala om som det enda borgerliga parti som röstade Nej till euron och som också står för det i dag. Att kräva ett formell undantag från euron skulle ytterligare förstärka detta.Roligt att vi nu går upp i SvD/Sifo. Det har vi förtjänat.
För övrigt har vi nyss kommit fram till Lofsdalen och packat in i stugan. Några grader kallt, solen gick nyss ner, massor med snö. Härligt.

Inga kommentarer: