tisdag 11 mars 2014

Försvaret måste finnas med i Centerns valrörelsen. Det kan bli en stor fråga. Mitt förslag om medborgartjänst skulle skapa rätt debatt.
Efter ÖB:s "en veckas försvar" och krisen i Ukraina kommer försvaret att bli en stor fråga i valrörelsen. Där måste vi vara med. Vi måste från Centern bredda oss utöver företagandet. Många talar om återgång till värnplikten. Jag skrev en motion till Centerstämman i Karlstad om medborgartjänst och har formulerat om den lite och sänt in den på nytt.

Alla ska kunna ställa upp men göra olika saker för Sverige och samhället
Medborgartjänst handlar om t.ex 6 månaders obligatorisk tjänstgöring för män och kvinnor i försvaret eller i annat samhällsarbete som krishantering, miljövård, stöd i äldrevård, sjukvården och skolan.Det saknas folk på många områden och det är bra om ungdomar får medverka i samhällsarbete några månader efter skolan.
Du ska kunna välja själv inom vilket område du vill arbeta. Ersättning ska utgå och du ska också kunna göra "repmånader" för längre fram i livet. Det är ett uppdrag som ska öka sammanhållningen i landet och för gemensamma insatser för vårt land.

Centern kan här ta ett initiativ som jag tror många skulle uppskatta. Det bör naturligtvis komma inför valet. Ska diskutera förslaget med lite folk i distriktet inför distriktsstämman den 5 april
För övrigt cyklar jag nu till Hemmesta Vägskäl och bussen till Slussen och möte med produktionsutskottet, Afasiföreneingen och senare i kväll landstingsgruppen. Hej då.


Inga kommentarer: