söndag 9 mars 2014

Hela Expressens ledare handlar om medlemskap i Nato: Expressen.se/ledare Nej, fel att ansluta till en militärpakt, vi är inte längre militärt alliansfria, fel att provocera.
Tre fel med anslutning till Nato. Det vore ett stort misstag för Sverige att ansluta sig till en militärmakt efter vad som nu hänt i Ukraina. Vi har redan goda relationer till Nato, för att inte säga mycket goda. Vi har deltagit med svenska styrkor i utlandet, där Nato medverkat, vi har deltagit i gemensamma stridsövningar med Nato, vi har överlagt politiskt och diplomatiskt med företrädare för Nato utan att vara medlemmar.
.
Fegt att inte våga ta steget, säger Nato- kramarna. Klokt att behålla den militära alliansfriheten, svarar jag och 70-80 procent av svenska folket.
Det är en stor fördel att vara militärt alliansfria och stå utanför en kärnvapenklubb. Det handlar om relationer, om omvärldens reaktioner och om provokationer. Att gå med i Nato skulle nu uppfattas som en ren provokation mot Ryssland och försämra våra relationer österut.Vi ska inte ta hänsyn till vad Ryssland tycker, får man då höra, men det är klart vi måste väga in detta i vår militära och politiska vardag.

Tänk först Folkpartiet. Varken Nato, Euro eller kärnkraft. Där står ni 100 procent från Centerpartiet.

Dumt av Moderaterna i Alliansen i landstinget att få kritik av revisorerna för brist på vårdplatser 
Det är verkligen oproffsigt att utsätt sig för landstingsrevisorernas kritik om för få vårdplatser. Antalet. vårdplatser har snarare minskat än ökat, skriver revisorerna, trots Alliansens och Filippa Reinfeldts löften om motsatsen. Sjukvården är  den kanske mest prioriterad frågan inför valet av väljarna. Är det något man vet om sjukvården så är det ordet vårdplatser. Är det prat om för lite så är sjukvården dålig...
För övrigt var det en mycket trevlig 50-årsfest hos Nina, Sonjas syster Zaris son Pärs hustru i Gävle i helgen. Sång, tal, skål, vrål, skratt.... Alltid roligt återkomma till min gamla födelsestad. 

Inga kommentarer: