lördag 29 mars 2014

Tyskland-Storbritannien kan återta EU-makt och minska överstatligheten
T och S har helt olika uppfattningar om EU i grunden. T är för ett starkare EU,  med en central budgetstyrning från EU. Storbritannien är inte med i euron och vill minska EU:s makt och i princip återgå till ett EEC med bara en inre marknad. Men Merkel gillar inte bankunionen och Storbritannien vill till varje pris inte att icke-euroländer ska dras med i överstatligheten kring euron och ekonomin med finanspakt, euro- regering och granskning av EU-ländernas budgetar.

Cameron vill först vinna valet 2015 sedan förhandla om Storbritanniens fördrag med EU
och minska EU-makten och därefter folkomrösta 2017 för att vara kvar i  EU, vilket T vill att S ska vara. Och det sista är det viktigaste. Där finns en kompromissväg. Viss minskad makt för EU som är bra för både T och S och som Frankrike ställer upp på.

KD och Hägglund balanserar på 4-procentslinan. Men förstatligad sjukvård löser inte kd:s väljarproblem.
Det är en bravad att vinna en tredje gång sa Hägglund på Kd:s kommun- och landstingskonferens. Han verkar inte riktigt tro att det är möjligt. Statlig sjukvård ska han då driva mot i princip alla andra partier. Har inte hört Sd...men.... Återgå till kristendomen.

Koalitionen på Värmdö gör inget starkt intryck. Finns den överhuvudtaget eller är det bara röstsiffrorna  i kf det handlar om.
Det märks allt tydligare i kf. Koalitionen krackelerar. Folkpartiet verkar inte ha någon ledning. A Bergman var inte där. Miljöpartiet var inte upp i debatten om den utmärkta S-motionen om mer kollektivtrafik med goda miljöförslag förrän Henrik Paulsen undrade var dom var...Monica Pettersson är inte övertygande när hon svarar på frågor och interpellationer, inte farbror Freij heller. När går Mp ut och säger....
För övrigt ska Micke och Åsa äta lunch med varandra och vi tar hand om Sara och Hanna innan vi själva äter på något trevligt ställe i gamla stan och sedan går på Musikvalvet och lyssnar på C M Bellman.

Inga kommentarer: