lördag 3 maj 2014

En farlig utveckling i Ukraina. Ryssland går framåt steg för steg och manipulerar media.
Jag är oroad över utvecklingen i Ukraina.Ockupationerna av ukrainska regeringsbyggnader visar hur hotad och svag Ukrainas regering är.På andra sidan visar verkligheten att det inte är några vanliga "opinionsbildare" som skjuter ner ukrainska attackhelikoptrar med luftvärnsmissiler. Ryssland bryr sig inte om Genéveavtalet, manipulerar både befolkning och media och hotar med tiotusentals soldater nära Ukrainas östgräns.

Folkomröstningen den 11 maj som de ryska separatisterna planerar om ökad ryskstöd i öst blir en låtsaslek tänkt att förvilla och störa.
Det handlar inte om någon folkomröstning utan om ett sätt att störa Ukrainas presidentval den 25 maj. Och Ryssland gör att för att det ska bli ett misslyckande och att Ukraina ska förbli svagt. Ett lågt valdeltagande minskar legitimiteten och Ukraina förblir en svag stat. Allt detta är vad Ryssland vill. Att Ryssland vill inkalla FN:s säkerhetsråd är en parodi. Hårdare politiskt tryck och ekonomiska sanktioner mot Ryssland är vad som behövs.Nu.

Ingen imponerande stark reaktion från Alliansen efter 1 maj.
Jag blev inte imponerad av det gemensamma Alliansmötet där man talade om vad skattehöjningarna från s,v och Mp betyder i miljarder. Att de antingen måste svika löftena om bostäder, sänkt pensionärsskatt mm, eller höja skatterna ännu mer var väl ingen högoddsare. Jag hade haft något nytt gemensamt att komma med som ökade satsningar på sjukvården och äldrevården.
För övrigt åkte Sonja på en "återträff" med sin studentklass i Uppsala alldeles nyss och jag hugger ved...

Inga kommentarer: