måndag 26 maj 2014

Vilken härlig avslutning på EU-valet med 6.5 procent för centern som media räknade ut bara för några veckor sedan. Gediget arbete, en liten sparv, eller gris i slutet som lyfte oss men också snabba reaktioner från Annie.
Min reaktion på valet är denna. Moderaterna hade mest röster att ta av och de fick också ge röster till uppstickarna SD och Mp. Fi har Gudrun Schyman men också en breddning utöver feminism till mot rasism som kom rätt i tiden med de bruna partiernas framväxt  i Europa. Moderaterna får nu en svår tid fram till september som förlorarpartiet. Det sätter sig på hela valrörelsen och påverka Alliansen.

Fantastiskt roligt val av Centern och det öppnar dörrar för september och kommer att göra hela valrörelsen roligare.
Det är ibland tillfälligheter som ger valframgångar. Jag skrev själv i rubriken om grisarna. Men det är mycket mer. Det är ett samlat valarbete från Centern i hela landet. EU-kandidaterna har gjort ett grovjobb med resor till de flesta kommuner, partiledningen har synkroniserat arbetet och det fanns ett sug att nu få ett positivt avstamp inför septembervalen och det fick vi.

Folkpartiet minskade också kraftigt och det är nog delvis Marits "förtjänst" som inte lyckats engagera som tidigare. Cecilia Wikström kanske hade varit bättre, men båda behåller sina platser i EU-parlamentet.

Vänstern hamnade bara på 6,3 och det är ett misslyckande för Jonas, även om det är en liten ökning sedan tidigare val.

Kristdemokraterna ska vara nöjda med sina 6 procent med Adaktusson, som varit sådär...

Sverigedemokraterna är en segrare med 9,8 procent som måste anses som en mycket stor framgång och ger vibrationer inför september.

Men vi ska vara mycket glada i Centern och det är jag också.
För övrigt  blir det lite valstädning i dag och så blir det att läsa lite handlingar inför landstingsstyrelsen i morgon.


Inga kommentarer: