fredag 2 maj 2014

Gudrun Skyman och Fi styrde hela första maj.
Fi:s uppgång i opinionen till 2,3 procent häromdagen stöpte om hela första maj. Jag tror att de färdigskrivna talen fick skrivas om när siffrorna om uppgången kom. Det är alltid farligt med ett parti som går uppåt inför val och nu gäller det fyra val, ett till EU redan den 25 maj. Fi kan överraska redan i EU-valet, men jag tror inte det räcker för att få ett mandat i EU-parlamentet. Men en uppgång till 3-4 procent vore en viktig värdemätare inför valen i september.

Stefan Löfvens har aldrig talat om kvinnor och feminism så mycket tidigare. Oron för Fi satt där hela tiden.
"Socialdemokraterna är ett feministiskt parti och vi kommer att bilda en feministisk regering", sa Löfven. Kvinnor drabbas av sämre välfärd och Alliansens ökade privatiseringar och det är dags att stoppa visstidsanställningar, delade turer och stå upp för rätten till heltid, sa Löfven. Men välfärden har inte blivit sämre, visstidsanställningar är ofta vägen in till ett första jobb, och fack och arbetsgivare ska förhandla om arbetets uppläggning. Visstidsanställningar som sätts i system ska bort och "livsbalans" ska vara vägledande i valet av arbetstider, dvs en rätt för människor att arbeta mycket eller lite under olika skeenden i livet. Livsbalans skulle gynna både män, kvinnor barn, miljö och klimat.

Vänstern är garanten för en feministisk politik sa Jonas S direkt riktat mot den tidigare partiledaren i V Gudrun Skyman och Fi.
Jonas varnade för bemanningsföretag och tillfälliga anställningar och garanterade en feministisk politik i hela landet. Jag säger det igen Fi kan bli den stora överraskningen i valet. Fi och Vänstern tar inga röster från Alliansen och inte heller från Centern, men opinionen  i sig påverkar hela väljarkåren, och det är många nya väljare....
För övrigt blir det lite inre tjänst i dag med läsning av landstingshandlingar och lite vårbruk.


Inga kommentarer: