onsdag 14 maj 2014

Nej till euron är en utmärkt spurtfråga för Centern i EU-valet där vi också kan visa på hållbarhet under hela resan, sedan EU-omröstningen 1994 och euro-omröstningen 2003.....Men då
måste vi också kräva ett formellt undantag från euron i vårt EU-avtal liksom Danmark och Storbritannien om vi ska bli trovärdiga. Att inte kunna svara på den frågan bli en omöjlig uppgift som försvagar hela tilltron till vårt Nej.

Det är ingen fråga som upprör medborgarna, säger media.
Det är en juridisk fråga en formfråga, kan man läsa och höra. EU kommer aldrig att åka till riksbankens tryckeri och byta ut kronsedlarna mot euron. Nej, så blir det inte, men förtroende är något djupare....Vad hände med euron i EUropa? Tragiskt nog fick vi rätt på varenda punkt; länder som lurades om sin "goda ekonomi" som Grekland, Spanien, Italien, eurokris, ekonomisk kris, arbetslöshet, fattigdom, bruna faschistpartier...interna konflikter mellan nord och syd i EUropa...Förslag om bankunion, euroregering, politisk union och EU-stat för att med EU-skatter och finanspolitik på EU-nivå ta makten över ekonomin och flytta den från medlemsländerna. Nej, Nej....Stärk, den inre marknaden, genomför tjänstedirektivet, gemensamma regler på IT-området, öppna för en global världshandel, Nej till euron från Sverige.

Tragiskt KU- och Nuon-haveri blir nu Mauds eftermäle.
Hela affären är ett haveri från början, ekonomiskt haveri med 100 miljarder kronor, energi- och miljöhaveri med mera kol o kärnkraft, ett klimathaveri med ökade utsläpp av växthusgaser, ett trovärdighetshaveri om man  pratar om 100 procent förnybart...
Förlorarna är många. Maud själv får ett tragiskt eftermäle, Alliansen svärtas ner, Reinfeldt som dess ledare, skattebetalarna, vi som vill ha grön energi, luften och jorden, och Centerpartiet.
För övrigt var det en härlig mingelkväll i går med Centerfolk från hela Sverige på Munchenbryggeriet inför EU-valet och septembervalen. Nu är det framåt och uppåt som gäller. Inga kommentarer: