måndag 5 maj 2014

Oavgjort mellan Löfven och Reinfeldt, Alliansen vann debatten mot oppositionen, Jonas S var bäst från sitt perspektiv, Annie hade bra inlägg men kom bort lite i debatten.
Ja, det är min ryggmärgsreflex. Löfven och Reinfeldt var båda på gott debatthumör och drog lika, men Alliansen vann debatten mot den splittrade oppositionen, Försvarsfrågan var förödande för Löfven och Fridolin med helt olika bilder, mer på försvaret respektive mindre. Det var ingen nyhet så det skadar nog inte oppositionen så mycket, men... Jonas var bäst på att beskriva sitt partis politik.Han drog aldrig över tiden och slutade när han blev tillsagd och det är förståndigt eftersom många människor blir förbannade i hemsofforna när debattörer inte lyssnar på programledarna.

Löfven tappade helt huvet när han fick frågan om kärnkraften och började tala om sin blocköverskridande överenskommelse utan att svara på frågan om mer eller mindre kärnkraft. Och var fanns Annie?
Det sociala protokollet i EU är det ingen som begriper. Ska Löfven förhandla om det svenska EU-avtalet eller ska han riva upp Lissabonfördraget. Spelar inget roll vad han svarar, inget blir verklighet i alla fall.

Ingen bra opinionssiffra för Centern i EU- valet med 3,6 procent. Vi måste ha kring 5 för att behålla vårt mandat. Vi måste sticka ut mer och vässa "smalare men vassare".
Smalare men vassare måste beskrivas tydligare som "Mer samarbete- mindre EU-stat". Det är lite tragikomiskt att se att Göran Hägglund, av alla, föreslår en subsidiaritetskommissionär i dag i dn.se/debatt. Det föreslog jag på Centerstämman i höstas men partistyrelsen sa Nej och det röstades ner.
För övrigt blir det nu möte med landstingets forsknings- och utvecklingsberedning om landstingets innovationsstrategi.

Inga kommentarer: