onsdag 28 maj 2014

Ser svårt ut för Alliansen, men ingenting är omöjligt. Moderaterna har en del att tänka på. Centern och Kd ligger lågt men har bra startnummer efter EU-valet.
SCB-mätningen visar omkring 15 procents ledning för de rödgröna inför riksdagsvalet. Det är det svagaste stödet för de borgerliga partierna på 40 år. Det är en svår uppförsbacke. Moderaterna minskar med 2,8 procent till 22,7, den lägsta siffran på sex år. M och S har minskat i spurten i de senaste sex valen...förutom 1991 för S. C och Kd har tvärtom gått fram i slutspurten.

Nu pratas det om att M ska satsa mera på miljö och jämställdhet.
Partisekreteraren Kent Persson säger att det inte ska bli något strategibyte. Vi får väl se. Den gamla strategin som breddas kanske...? Centern ska öka sina satsningar på båda dessa områden, oavsett vad M gör. Centern ska bli bättre än Miljöpartiet och ta ledningen i frågor om klimat, miljö, energi, uthållighet, jobb och jämställdhet. Vi måste också delta mycket mer i debatten om välfärden och skolan.

Centern ska satsa på livsbalans,
rätt att arbeta å mycket och så lite man vill under olika skeden i livet och en lagstiftning som underlättar detta. Stress i vardagen är i dag en allt vanligare orsak till sjukskrivning och ohälsa. Centern ska också satsa på modern miljövänlig transportteknik som automatbanor med spårbilar. Det blir något nytt och det hotar moderaterna.
För övrigt ska jag nu till tandläkaren och sedan hämta motorsågen för att såga vinterns vedförråd under helgen. Trevlig Kristi himmelsfärds helg.
Inga kommentarer: