söndag 30 november 2014

Alla måste  nu förstå att Putins plan att återta de gamla sovjetrepublikerna är verklighet. Efter Giorgien, Krimövertagandet och Ukrainaövergreppen kommer nu Moldavien. 
Vi får inte låta Putin skapa ett nytt kallt krig. Det är vad som nu är på väg att ske. Han använder alla metoder från tanks och truppockupationer till valfusk, hot,korruption och löften om ryskt stöd i val och konflikter. Putin framkallar konflikterna själv och anklagar sedan väst för antirysk propaganda.

I både skandinavisk och europeisk press kan man nu läsa om Putins nya angreppsland Moldavien som ska rösta ryskt i de kommande valen.
Putin stödjer proryska partier, organisationer och personer i Moldavien. Det ryskvänliga socialistpartiet med ledaren Igor Dodon är ett sådant exempel. Putin erbjuder ledare personliga förmåner och stöd och landet ska få sänkta gaspriser om befolkningen stödjer ryska partier i valet.
Fusk och korruption hör till vardagen.

Transnistrien är redan en prorysk utbryatarrepublik som kan bli nästa land som "erövras" av Putin. 
Ökade insatser som sanktioner behövs nu från EU och Europa för att stoppa Putin, där rubeln och ekonomin nu är i fritt fall. Risken är dock stor att de som gärna talar om EUropas Förenta Stater nu vill ta till militära maktmedel och då är storkonflikten nära. Bevare oss.

Frågan diskuteras nu också i spanska media, men huvudämnet är Katalonien som tog upp över en timme i morgonens sändningar i spansk TV. Spanien får inte släppa "Katalonien lös". Det kan lätt sprida sig till andra delar av Spanien och i Europa. 

Inga kommentarer: