onsdag 5 november 2014

Tråkigt att inte stadshusmajoriteten tar till sig Plan B - men det finns utrymme för delar av förslaget när oberoende experter nu ska utreda frågan till den 31 januari.dn.sthlm
Det var illa, men inte helt oväntat.  Detaljplanen ligger kvar, men inom den finns det goda möjligheter att göra förändringar. Det framgår också av vad den nya S-Mp-V-Fi majoriteten säger. Man ska se över storleken, det är allmänt men kan betyda mycket, och utformningen, det är ännu allmännare och kan betyda ännu mer. Man ska se över byggnaderna som kan betyda bort med de fem höghusen och plats för en modern bussterminal för Nacka- och Värmdöborna utan att spränga ner den i Katarinaberget.

Tidplan och trafiklösningar under byggtiden är  också viktiga frågor för dagpendlare och här finns inga begränsningar.

Roligare då att läsa Centerns glasklara besked om vård till papperslösa i samma dn.sthlm.
Centerpartiet och Vänsterpartiet är de enda partier som svarar "ja" på de båda frågorna: 1.Ska papperslösa få rätt till mer planerad vård?, och 2. Ska EU-migranter utan sjukförsäkring få rätt till vård som inte kan anstå.? Tydligare kan det inte bli. Fler andra partier svarar också ja, men har tillägg eller reservationer som mer utredning, eller statliga initiativ. Centern gör människan glad och ger sjuka vård.

Sd visar sin makt och håller alla dörrar öppna för att fälla regeringens budget och bädda för regeringskris och nyval.
Och Sd får ju också gratishjälp av prognoser från migrationsverket där 95,000 kommer att söka asyl nästa år. Regeringen anslår 3,7 mdr mer till migration. "Om Alliansen lägger mindre pengar blir det intressant", var vi lägger våra röster, säger Oskar Sjöstedt (SD);s ek.pol talesperson. Utpressning.

För övrigt åker jag nu in till styrelsemöte med KOMPASS och diskuterar spårbilsutredningen Airport City Stockholm. Spårbilen kommer. 

Inga kommentarer: