torsdag 27 november 2014

Så var det en ny dag på Fuerteventura med det sämsta vädret på årtionden enligt spanjorerna och guiderna. Så där 17-18 grader, regn och mycket hård blåst, men va f-n...
En riktig sightseeing-day med frukost "hemma" och sedan en mycket trevlig rundresa i nordvästra delen av ön med den sk "Ull-turen" till El Cotillo. José berättar om fåren och getterna  och om ull som det mest fantastiska textilmaterial du kan ha, bra för kroppen, inga kvalster, miljövänligt och uthålligt.

En sevärdhet, för oss som är intresserade av historia,
var den gamla kyrkan i La Olivia byggd 1711, stor nog för att kunna hysa öns soldater,som skulle försvara invånarna mot piraterna. Fiskehamnen El Cotillo med massor av fiskebåtar, som just i dag låg i hamnen för det var för stora vågor att gå ut.och fiska. Därefter till en känd konstateljé med kanarisk konstsömnad. Tänkt Dig att tillsammans med fyra andra kvinnor jobba i fyra månader med en duk till ett fyrapersoners bord med dekorationer, dekorati...och sedan ta 80 euro för den...

En måltid med calamares och pulpe, bläckfiskar och gott vin är inte dumt som avslutning och med en arg guide som kritiserade "regeringen" i Canarios (med starkt självstyre) för att inte utnyttja vinden och solen för självförsörning av el.
Och ännu värre, säger han, så letar man nu efter olja utanför Canarias med mycket starka demonstrationer mot oljeborrningarna.Fuerteventura betyder "starka vindar" och då ska ju utnyttja dem för vindkraft men ack så lite, och sol men ack så lite, men diesestationer för el försörjning, det hade man två stora...oj, så fel tyckte guiden José och det tyckte också vi på guideturen.
För övrigt blir det en riktig simrunda i morgon för mig runt ön....Nja... men nästan och sedan en välkänd lokal marknad med bara lokala produkter för köp.

Inga kommentarer: