fredag 21 november 2014

Anna Kinberg Batra får verkligen uppmärksamhet inför partiledarvalet. Förändringar av flykting- och invandrarpolitiken är att vänta med lite tuffare krav på bland annat anhöriginvandring.
Det är den största förändringen om man följer med vad distrikts- och lokalfolk säger dn.se/nyheter. Men hur långt från "Öppna dina hjärtan" ska man gå?

A K Batras uttalande om "Stockholmare är smartare än lantisar", kommer hon att få leva med hela livet. Behöver inte vara en nackdel om hon och M bestämmer sig för att satsa mer på landsbygden och inte bara "Stockholm". Centern kan ju få kokurrens men rätt skött från oss är det vi som kan vinna på det. Mer av decentralisering, utlokalisering av myndigheter, blås liv i regiondebatten med ökat regionalt självstyre, återföring av makt och resurser från vattenkraften till kommunerna.
Mindre centralstyrning i moderaterna har alla talat om vid varje partiledarbyte, det vill jag se först.

Förbifarten vill vi inte ha - en sådan gammaldags felinvestering som levt kvar ända sedan Kungshattsleden på 60-70-talen, Västerleden på 80-90-talen och nu Förbifarten blir 40-50 bortkastade miljarder som bättre kan användas på modern miljövänlig kollektivtrafik.
Vi får se vad trafikutskottets förslag och riksdagens beslut om att sätta igång bygget tidigare leder till.
Det blir ett så kallat tillkännagivande till regeringen som inte alltid leder till så snabba reaktioner. Ta fram miljövänliga alternativ så snabbt som möjligt så medborgarna kan bedöma vad vi kan få i stället för för 40-50 miljarder på en miljöförstörande bilmotorväg.
För övrigt åker Sonja och jag till Fuerteventura på Canarios på måndag och håller på att planera lite.
Inga kommentarer: