lördag 29 november 2014

Bra kanske att högsta förvaltningsdomtolen inte tog ställning i frågan om processen om "brytpunkten",men osäkerhet är ingen bra regel för beslut
I Sverige har vi ingen författningsdomstol som i många andra länder som USA och Tyskland där juristerna har stort inflytande. Det är bra att frågor om hur Sverige formellt styrs avgörs av riksdag och regering och av förtroendevalda ledamöter som ska sätta Sveriges bästa för ögonen.
Vad betyder högsta förvaltningsdomstolens besked, eller icke-besked, för ett sådant var det? Domstolen dröjer eller kommer aldrig med något besked om oppositionens ändringar i en redan lagd budget var "lagstridigt" eller inte.

Partiernas förtroendevalda representanter får nu ansvaret själva - eller har det redan - för att se till att arbetsformerna för det egna landet är så bra som möjligt och "tjänar landet väl".
Det borde inte vara så svårt att få fram en uppgörelse om vad som skall gälla i fortsättningen. Bäst vore att följa den praxis som redan hade utvecklats innan S och Sd bröt mot den så att oppositionen inte ska kunna göra ändringar i en redan lagd budget. Det kommer den nya S-Mp regeringen ha stor glädje av själva i den parlamentariska situation som råder om inte annat. Se till att en sådan uppgörelse nu blir verklighet.

För övrigt fortsätter den kaotiska situationen på Fuerteventura 
med storm och ösregn över hela Canarios. På affären droppade det från taket lite överallt och spanjorerna själv säger att de aldrig varit med om något liknande under så här lång tid. Fuerteventura - starka vindar.

Inga kommentarer: