fredag 28 november 2014

Här sitter man i Corralejo på Fuerteventura i världens ösregn och högstorm och läser dn.se. Marknaden runt hörnet från Brisamar fick ställas i när tälten blåste iväg...
Ja, så ser det ut och det ska visst hålla på hela helgen...roligt med bad och solsemester...ha. Vi kommer precis hem till budgetdebatten och voteringen i riksdagen. Men blir det någon votering? Det behöver det inte bli. Det kan regeringen avstyra genom att helt enkelt föreslå återremiss eller bordläggning av hela budgeten.

Blir det bordläggning måste budgeten oförändrad upp till beslut vid senare tillfälle men med en återremiss skulle regeringen kunna återkomma med lite förändringar efter debatten och se...
Låt debatten gå.Låt alla motargument komma från oppositionen, både Alliansen och Sd. Lyssna och se vilka argument och ändringsförslag som vi kan ta till oss, kommer S-taktiken då att låta. Och så återkommer man med samma budget men men några ändringsförslag från oppositionen  så får vi se vad motargumenten var värda, om man menade allvar, om man kan stå vid vad man sagt.

Regeringen kan också låta frågan gå till votering men jämka och samordna efteråt och också den vägen söka ändringar genom sena kompromisser. Men det bedömer jag som svårare. Regeringen har ansvaret, kommer det att låta. Här ändras ingenting i det vi lagt fram och voterat om.
För övrigt tittar jag nu ut över poolen, regnet och de svajande palmerna och tar en timme i taget. Sonja sitter i skydd på balkongen under balkongen över och Fuerteventura, "den starka vinden", fortsätter.

Inga kommentarer: