söndag 23 november 2014

Två intressanta reaktioner från Miljöpartiet mot mindre provocering och mer av realos - ingen höjd bensinskatt?och tillväxt ja, men på ett annat sätt.
Det är en reaktion på att Miljöpartiet gjorde ett tredje val i rad som inte gick som väntat - framåt. Efter ett mycket framgångsrikt EU-val trodde nog många, även andra än Miljöpartister att det skulle bli en liknande framgång i riksdagsvalet. Men Nej.  Nu diskuterar Mp att ompröva förslaget om höjda bensinskatter, efter det låga stödet på landsbygden. Det kommer från Magnus Johansson och inte minst Karin Svensson Smith, klimatansvarig i partistyrelsen.

Det andra intressanta inlägget dag är från Grön Ungdoms språkrör Lorenz Tovatt som vill ändra Mp.s syn på tillväxt.
Det är visst möjligt med ökad tillväxt utan ökade utsläpp, skriver Tovatt. Det låter lite som Centern...
Det ska handla om resurser,konsumtion och "cirkulära affärsmodeller". Tillvät ja, men inte "utanför planetens gränser". Där kommer luddet igen, men inriktningen är klar, det ska vara mer realism, där slit och släng kan ersättas med klädbibliotek, där man kan låna kläder i stället för att alltid köpa nya. Bra, naturligtvis, och redan en växande tjänstesektor.

Sifo är tydlig i dag. M går fram och S minskar och Centern ligger på valresultatet 6,1.
Att M går fram får nog tillmätas S svaga regering och Anna Kinberg Batras ankomst i rampljuset. Annie har gjort ett bra jobb och hållit ställningarna.

Och Rolf Gustavsson skriver i svd.se/världen att det kanske blir Frankrike som lämnar EU före Storbritannien.
Han pekar på den ekonomiska krisen i Frankrike och en artikel av Joschka Fischer som skriver att det europeiska samarbetet är på väg mot ett fiasko. Det är han som vill att EU snabbt ska bli Europas Förenta Stater. Förstår han att det är fel, eller har han ändrat sig?
För övrigt hade vi födelsedagskalas i går för Sonja och det var Emma, 8 år som ordnade det mesta, höll tal, delade ut presenter och startade sjungandet.Roligt Emma och Grattis Sonja.

Inga kommentarer: