tisdag 4 november 2014

Tycker fortfarande skatt på utsläpp vore en mycket bättre metod än utsläppsrätter för att minska klimatpåverkningarna. Centern hallå, driv på.
Det finns synpunkter om förslaget. Hur kommer man åt fuskarna? För sådana kommer att finnas i alla system. Strafftullar har föreslagits, oklart hur de skulle verka. Men låt det vara fler olika modeller. Olika lösningar som drivs samtidigt är väl inte fel. En grön skatteväxling som Sverige och flera andra länder har visar att det är en bra metod. Det är alltid svårt att föreslår nya skatter, i detta fall på fossila bränslen, och kärnkraft skulle jag vilja tillägga, som heller inte är långsiktigt hållbart, men om inkomstskatter minskar i samma grad så....

Cameron och Merkel i "diplomatisk" kris om minskad invandring. Ja, säger Cameron, nej det är en grundläggande rättighet i EU, säger Merkel
Och Merkel har naturligtvis rätt. Cameron vill stoppa eller minska invandringen av politiska skäl. UKIP håller på att ta över.Cameron har själv skapat problemet genom att lova att invandringen ska minska till under 100 000 personer netto årligen.  För att nå dit pratar nu Cameron om kvoter. Om det inte fungerar växer UKIP ännu mer och britterna röstar för utträde ur EU i den kommande folkomröstningen. Ingen bra sits Cameron.
 Det är inte invandringen det handlar om, Cameron. Det är den ökande EU-makten och centraliseringen du ska angripa.

Annie stärker förtroendet bland partiledarna och ökar med 15 procent. Det har hon förtjänat med två bra val bakom sig och en bra eftervalsdebatt.
Det är roligt när det går bra och det är tråkigt när det går dåligt. I båda fallen vet vi centerpartister ganska väl vad det handlar om. Bra att Annie och partiledningen insett detta också och nu  allt mer driver en Centerpolitik där medlemmar och väljare känner igen sig. Mer sån´t så dubblar vi snart väljarstödet.
För övrigt ska jag nu förbereda några seminarier jag ska medverka på i samband med 20-årsdagen av folkomröstningen om EU den 13. november 1994. Roligt också med återblickar, och viktigt att göra.

Inga kommentarer: