måndag 7 december 2015

Bra tal av Obama om kampen mot IS som "ska förgöras". Bra också att inte USA går in med marktrupper i Syrien och Irak. Det finns får många dåliga erfarenheter.
IS kan aldrig besegras med krig eller militära insatser. Det går att vinna slag mot IS men det går aldrig att stoppa IS med militära medel. IS sitter i själen som har tagit emot tankar och idéer som inte stoppas av krig. Det är tankarna och idéerna som måste mötas med insatser. Då är det inte marktrupper det handlar om utan dialog,samverkan, förståelse, diplomati. Men  det kommer att behövas både och men det är inte krig som stoppar IS.

Nationella fronten och Marine Le Pen går mot storseger i de franska regionalvalen. Tragiskt att den utmanande, hemska IS och terrorn ska gynna en lika utmanande och hemsk politisk rörelse.
Ja, så ser det ut efter första om gången i de franska regionalvalen. Den franske presidenten Hollande går mot ett katastrofval som har stor betydelse inför de franska presidentvalet 20017. Det blir ännu svårare om man räknar in att den förre konservative presidenten Sarkozy ser ut att göra ett hyggligt val.

Wallström gör den ena politiska dumheten efter den andra och lyfter inte direkt upp en redan kraftigt försvagad regering. Vad tänker hon med?
En utrikesminister är politiker och ska driva politiska frågor. W har drivit på för ett godkännande av Palestina som stat. Det borde inte vara svårt att acceptera om man talar om en tvåstatslösning i Israel-Palestina konflikten. Men att tala om motreaktioner som "utomrättsliga avrättningar" i samma mening som hon kritiserar palestiniers knivattacker mot oskyldiga israeler är ett politiskt förfall.
För övrigt blir det lite landstingsmöten under dagen och kretsmöte med konferens och Julbord i kväll med Värmdöcentern på Grisslinge Värdshus.

Inga kommentarer: