fredag 18 december 2015

Halvdag med styrelsen i Gustavbergsbadet som går bättre och bättre med en bra ledning och en klok styrelse....ha
Det är roligt att se att Gustavsbergsbadet uppskattas av våra innevånare i Värmdö Vi gick igenom det mesta i går med ekonomisk redovisning, information från vår duktiga VD Elisabeth Strömberg, arbetsordning, VD instruktion, finansplan, budget, underhåll, internkontroll och inte minst säkerhetspolicy som vi ägnat ordentligt med tid på.

Vi har nu över 200 000 besök per år och har i år ökat med 5000. Simundervisningen är populär och  årskorten blev 171 fler än förra året.
Vi diskuterar ett utegym i anslutning till äventyrsbadet men det är alldeles för tidigt att nu säga något om hur det kommer att bli, Vi har också lagt in i finansplanen en ambition att minska kommunbidraget. De senaste åren har det varit 9,8 miljoner kronor och nu ska det ner till 9,0  med sikte på ytterligare en minskning om något eller  några år. Andra bad har ca 200 kronor per badgäst i bidrag och vi har 40 kronor och det finns inre något bad som går runt utan kommunalt stöd.

Soliditeten är god och det årliga underhållet sker enligt plan. Vi avslutade gårdagsmötet med en gemensam jullunch med en mycket engagerad personal.

Också positivt att fullmäktige i går kom överens mellan Allians och opposition om Porslinsmuseet.
Anders Gullander, L presenterade ett förslag om att flytta delar av Porslinsmuseets samlingar till Kulturhuset men behålla andra delar kvar på nuvarande plats  där de funnits sedan början på 1800-talet. Ungefär så blev också beslutet men frågan ska upp till kommunstyrelsen och utredas mer i detalj. Bra måste man säga efter alla turer. Det går att samarbeta...
För övrigt blir det nu lite julkort, julklappar och inköp av Julmat och sedan Julavslutning med landstingsgruppen.

Inga kommentarer: