fredag 18 december 2015

Oj, upptäckte att jag inte publicerat torsdagens inlägg om Gustavsbergsbadet. Nu kommer det i stället och då blir det två inlägg som det står fredag på.

Cameron närmare ett avtal med EU om återtagande av makt från EU och en folkomröstning i Storbritannien om ja eller nej till fortsatt EU-medlemskap senast 2017.
I går inleddes förhandlingarna formellt men har pågått en lång tid kring vilka frågor som Cameron vill ta upp. Han tycker, liksom många andra EU-länder, som Nederländerna, att EU fått för mycket makt och att makt måste återföras till medlemsländerna. Cameron vill inte att euroländerna ska få för mycket makt om ekonomin, som icke-euroländer inte får. Han vill främja den inre konkurrensen på marknaden. Han vill att enskilda EU-länder ska kunna stoppa nya EU-lagar och stryka skrivningen att EU ska bli en allt fastare sammanslutning.
Bra alltsammans tycker jag och det gör både medlemsländer och EU gott. Mer Samarbete - Mindre EU-stat.

Det sista kravet är att EU-medborgare som arbetar och betalar skatt i Storbritannien ska bo fyra år i Storbritannien innan de får samma sociala rättigheter som britterna med bostad och barnbidrag.
Där säger jag stopp och det gör många EU-länder också. Den fria rörligheten är en hörnpelare i EUropasamarbetet. Förhandlingarna fortsätter.

Det är ingen tvekan om att id-kontrollen stoppar många från rätten att söka asyl. Den strider därför mot internationell rätt.
Det behöver man inte vara jurist för att förstå. Det kommer vi att få se tusentals exempel på när Sverige inför id-kontrollerna  från den 4 januari. Sveriges regering S och Mp och M, Fp, Kd SD står inte upp för humanitet, mänskliga rättigheter och en erkänd internationell lagstiftning. Centern och Vänstern gör det.
För övrigt åker jag nu in till landstingsgruppens Julavslutning med tema forskning, framtid, region, trafik, hälso- och sjukvård och sedan en liten Julfest i Graverska husete på landstinget.

Inga kommentarer: