tisdag 29 december 2015

Det är inhumant och slöseri med personer som vill jobba men inte får ett jobb i landet på flera år som flykting. Jobb direkt och lär svenska samtidigt är lösningen.
Det är verkligen en usel integrationspolitik vi har i Sverige där allt ska göras så perfekt och i rätt ordning och med rätt myndigheter och institutioner. Då tar det också i genomsnitt 8 år innan en migrant eller flykting får ett jobb i Sverige. Tänk själv...åtta år. Hen har kanske en familj som väntar på besked i Syrien, eller bara att tänka sig att gå omkring år efter år och vänta på något.

Det tar två år, alldeles för lång tid, att få besked om asyl och uppehållstillstånd. Först därefter har man rätt att gå i svenskundervisning.
Läser i dn.se/RefugeeSweden på första sidan om Jalal, en murare från Irak som bara vill jobba i Sverige men måste vänta på uppehållstillstånd. Nu vill han inte vänta längre utan åker tillbaka till Irak trots riskerna med IS närvarande.

Gör om reglerna. Börja med ett enklare jobb så fort du kommer hit där du lär dig svenska på jobbet. Vänta inte en dag för länge.
Får du inte asyl så har du ändå gjort något under tiden i stället för att bara gå och vänta och inte göra någonting. Men asylansökan måste gå fortare, mycket fortare- Två år är inhumant,oförtjänt och slöseri med en resurs. Börja om nu.

Magdalena Andersson är öppen för utvidgade rut-tjänster Ta vara på det Centern.
Vår TV pajade precis för helgen. Jag köpte en ny till bra pris på Elgiganten på rea. De hade ingen service med installation  Jag fick inte in kanalerna. Inte min granne heller. Har nu fått hjälp av ett TV-serviceföretag. Men här behövs hur mycket it-service som helst. Lägg till det till rutavdrag. Det hjälper många, inte minst äldre.
För övrigt har jag nu bytt till vinterdäck och det känns säkrare.

Inga kommentarer: