söndag 6 december 2015

Ser fortfarande positivt ut i Paris ned ett avtal i text som nu finns och ska slipas på. Vad som i textjusteringar helst men ett avtal måste finnas.
De svåra frågorna är finansieringen,, ansvaret mellan rika och fattiga, där de rika måste visa vägen som länge släppt ut mycket mer växthusgaser än de fattiga någonsin kommer upp till. Det är dessutom de fattiga länderna som drabbas värst av översvämningar, torka och stormar.

Oj, vilken saftig och bra intervju med Annie i  dag i dn.se/nyheter. Hon står fast vid Centern öppna flyktingmottagande men vill förenkla integrationen och något sänka kraven.Det går att både förklara och försvara.
"Asylrätt och solidaritet är inte bara för finrummet när det är vackert väder". Så inleder Annie intervjun. Det politiska systemet har delvis tvingats ge upp. Det är mot systemet viska vidta åtgärder, göra det lättare att komma in, inte mot flyktingarna med gränskontroller. Bra sagt.Förenkla mottagandet, sänk kostnaden, dra ner på standarden, snabbt i jobb med lägre löner i början. Inga dyra HVB hem (ska det ara...). Ensamkommande barn kan mo med andra flyktingar.

Jag har svårare med att asylsökande ska skaffa bostad själva. Inga kontdakter, kan inte språket... nja. Sverige som land måste vara med och hjälpa till.
Bra med lönespridning och fler tjänstejobb inom Rut t.ex. Det är väl bättre med ett jobb med längre lön än inget jobb alls? Focus på integration och sänkts trösklar för jobb och boende, Det är lite Amerika över Annies resonemang, Du ska ha rätt att komma, du ska ha rätt att söka asyl, viger dig möjligheten, du har drömmarna.....Lite utvandrarna och invandrarna för 100-150 år sedan..
En sak, säg inte "Jag är en riktig vinnarskalle....Det förstår vi ändå...
För övrigt blir det lite hemmajobb i dag med  Minnesboken, men ingen brådska, mest för att det är roligt.

Inga kommentarer: