tisdag 22 december 2015

Tolkar som hjälpt svenska trupper i Afghanistan måste naturligtvis få hjälp om de hotas till livet av talibanerna. Allt annat vore medhjälp till mord.
Det är väl självklart att tolkar som hjälpt svenska grupper i kriget i Afghanistan inte ska behöva riskera att mördas av talibanerna. De ska få sin sak prövad och så snabbt som möjligt komma i skydd.
Ett antal tolkar har nu begärt att få träffa regeringens utredare i frågan och också fått det. De överlämnade ett brev där de bad om skydd för sig själva och sina familjer. Se till att detta åtgärdas omedelbart innan någonting händer som Sverige som  land skulle få ångra i evighet. Låt det inte dra ut på tiden.

Använd den starka tillväxten i Sverige för att stärka integrationen så att invandrare och flyktingar snabbt kommer i jobb och kan försörja sig själva och ge skatteinkomster till samhället.
Det är naturligtvis positivt att det går så bra för svensk ekonomi mitt i flyktingkrisen. Det handlar om tillväxtsiffror de närmaste åren på 3-4 procent. Lägg inga pengar på hög utan investera i en aktiv integrationspolitik med enklare jobb, skola och praktik. Någon stor kriskommission behövs inte. Det tar bara tid. Det finns experter att fråga direkt. Skapa snabbt nya, enkla och lägre betalda jobb. Det är också vad de flesta föreslår. Vad väntar regeringen på Att LO och Thorwaldsson ska sätta stopp. Gör något nu.

Jag tyckte att Magdalena Andersson faktiskt verkade öppen för sådana satsningar i debatten med moderaternas Ulf Kristersson i Agenda i går.
När jag var reseledare utomlands i Italien och Frankrike vet jag hur otroligt bra det var att komma in i en arbetsmiljö och träffa kompisar som lärde en de enkla pratorden i vardagen som alltid är början. Bättre också med ett jobb med lägre betalt än inget alls,
För övrigt ska vi nu köpa lite julklappar, baka och förbereda Julen. Nu är det Jul igen, och nu ...
Inga kommentarer: