lördag 19 december 2015

Turkiet med Erdogan har lurat EU och Merkel och fått både pengar och erbjudanden om att återuppta förhandlingarna om EU-medlemskap i utbyte mot vad?
Det är Erdogan som lurat EU. Enligt uppgörelsen som Merkel och Erdogan skrev under för tre veckor sedan ska Turkiet behålla sina mer än 2 miljoner flyktingar från Syrien och andra länder och också "förbättra deras villkor" för att de inte ska resa till EUropa. Erdogan har också lovat att "agera" mot flyktingsmugglarna. Inget av detta går att kontrollera, Erdogan kan svara vad som helst men någon möjlighet att granska om det han säger är sanning eller lögn finns inte.

Eftersom Erdogan har visat sig vara en mästare i lögner tidigare tror jag inte ett ögonblick på honom nu.

Men vi ska naturligtvis tro på att Erdogan kommer att stenhårt kräva det utbyte han utlovats av EU genom Merkel. 
Sådär 30 miljarder kronor ska Erdogan och Turkiet få för de utlovade tjänsterna som ingen kan granska. Han har också fått erbjudanden att återuppta förhandlingarna om EU-medlemskap som pågått med olika uppehåll i sådär 15-20 år. De har stoppats för att Turkiet inte följt upp kraven om demokrati. mänskliga rättigheter, rättstatens haveri, fängslanden av media och journalister och krigen och morden på kurder.

Och det här kommer Erdogan att fortsätta med helt oavsett uppgörelsen med EU och det kommer  han också att ljuga om. Obegripligt att 28 länder kan ställa upp på något liknande.
För övrigt åker jag nu till Årsta havsbad på invigning av Raymond Svenssons "Nygamla" hus som byggts om från fritidshus till året runtboende och som vi "ska granska" i dag. Roligt.


Inga kommentarer: