fredag 11 december 2015

Mycket förvånande M-vändning om flyktingpolitiken. Nu tar man avstånd från Reinfeldts "öppna hjärtan" och ska konkurrera med Sd
Det är en vändning som pågått en tid, men det som nu är nytt är att man direkt tar avstånd från Reinfeldts tidigare öppna flykting-s och invandrarpolitik. Det var ett stort misstag att inte driva migrationsfrågorna hårdare i senaste valet. Med hårdare menar förmodligen partisekreteraren Tomas Tobé just det "hårdare" mot invandrare och flyktingar, Det är M och i viss mån L och Kd som hoppat av den gemensamma Allianslinjen i flyktingfrågan. Det är inte Centern som hela tiden stått fast vid en öppen flyktingpolitik, med vissa justeringar för att underlätta integrationen.

Jag blir mer och mer förvånad över moderaternas sjsälvsvåldiga förehavannden i Värmdöpolitiken.
Varför sänder kommunstyrelsens ordförande Monica Petterson och kommundirektören en skrivelse till Sverigeförhandlingen om att ställa upp för Österleden utan att ärendet varit uppe i kommunstyrelsen. I alla fall vad jag kan se av dagordning och handlingar? Där erbjuder sig Värmdö kommun att bygga 10 000 bostäder utan att frågan diskuterats i Allianssamarbetet, Det är en dold agenda som inte följer demokratins principer,där tjänstemän får allt större inflytande med kso;s. goda minne, i detta fall direkta medverkan.

Och mest utmanande lovar man något som står i strid med framtids- och klimatberedningens Vision Värmdö 2030 och i den Översiktsplan som byggde på just den utredningen, där jag själv fick förtroendet att vara ordförande. Stämmer det att över 1000 bostäder ska byggas i Storskogen?
För övrigt är det inte svårt att bli irritterad på det beteende jag beskrivit ovan. 

Inga kommentarer: