tisdag 15 december 2015

Moderaterna lämnar Reinfeldt efter sig. Ett riskfyllt steg. 
Moderaterna har skickat fram sin partisekreterare Tomas Tobé hela veckan för att tala om att Reinfeldt är ett passerat kapitel. Reinfeldt gjorde fel med sina "öppna hjärtan" och nu är det nya bullar. Vi borde dessutom ha reagerat mycket tidigare, men det gjorde vi inte. Mycket fel på en gång.

Och en av de som begått alla felen är partiledaren Anna Kinberg Batra som var gruppledare i riksdagen under Reinfeldts tid som partiledare. Hon tar avstånd från sig själv. Visst, det går och det är väl därför partisekreteraren får tala om det och inte hon själv. Men  visst är det riskfyllt. Bakåtprat och negativt. Vad är det hon säger i dag som hon tar totalt avstånd från om sex månader?

Löfven gör det motsatta  med framåtprat och positivt. "Vi är på väg ut ut krisen och till en nya etableringsfras."
Också det lite vågat men betydligt mer positivt vågat. Han vill,lägga kriserna bakom sig och se en positiv framtid med nya människor  "som Sverige behöver". Det är "jobb, välfärd, utbildning, bostäder och infrastruktur" han räknar upp. Det går trögt men är ändå en positiv framtidsambition.

Och det behöver han från sitt hopplösa underläge. Vad Miljöpartiet ska hitta på att säga och göra undrar jag om de ens har någon aning om själva. Det verkar mest vara hoppas det vänder någonstans, någongång...
Jag tycker Centern ska ta itu med integrationskraven ordentligt nu och driva på regeringen. Här har vi ett förtroende att förvalta.

Och lämna för allt i världen inte över gränskontrollen till EU. Den om något är en nationell, angelägenhet.
För övrigt ska jag nu läsa in mig på tio ärenden till bolagsstyrelsen i Gustavsbergsbadet i morgon, men positiva sådana där besöken ökar och folk är nöjda.

Inga kommentarer: