fredag 4 december 2015

Danska väljare står kvar vid sitt nej sedan 1990-talet om att inträda i EU:s rättspolitik, asyl, visum med flera frågor. Vi ska besluta själva är beskedet i gårdagens folkomröstning.
Det är en gammal fråga en "gammeldansk" skulle man kunna säga. ha,ha...I samband med  Maastrichtavtalet fick Danmark fyra undantag för sin anslutning till EU. Nej till gemensam utrikes- och säkerhetspolitik, nej till gemensamma flyktingregler och nej till att delta i rättsamarbetet.  Frågan om deltagande har kommit upp igen  Danmark där väljarna ytterligare en gång har bekräftat att man inre vill ingå i rättssamarbetet.
 Ett tydligt Nej, men också med öppning att kunna vara med i EUropol. Heja Danmark.

Regeringen ökar biståndet med två miljarder för stöd i kris- och konfliktsituationer
men nu låter det som Sd hmar ändrat uppfattning och kommer att rösta nej till detta förslag i riksdagen och då faller det. 
Tanken var väl att Mp skulle få lite framgång på något område, och det är dessutom ett bra förslag men nu ser det ut som också det faller. Hur länge står Löfven ut? Och hur länge står Mp ut? Snart får L en inbjudan och Den kommer Björklund att tacka ja till.

Och kristdemokraterna vill sända Gropenplan att spana över norra Irak.  Oj, nu gäller det att synas till varje pris.
Ogenomtänkt säger jag och inget bra förslag heller. Nu verkar det som Kd letar efter rubriker och då blir det aldrig bra. Skall kristdemokraterna av alla sända militär till Irak. Ebba Busch Thor....Kd-eneral. Nej, hitta på något annat? Något som stärker integrationen i Sverige kanske?
För övrigt åker jag nu in till landstingsgruppens nystartade arbetsgrupp om landsbygdsutveckling som leds av Anders Olander, Norrtälje.

Inga kommentarer: